Over ons

Waarom floris flora?

Floris Flora – Natuurrijk Tuinieren is het hoveniersbedrijf van Floris Poppe dat uw tuin volgens de beginselen van de natuur inricht, aanplant en onderhoudt.

Ik ben hovenier geworden vanuit mijn passie voor dieren en planten. Na de reguliere hoveniersopleiding heb ik me gespecialiseerd tot Ecologisch Hovenier. Met die specifieke kennis leg ik ook tuinen aan die hun natuurlijke gang kunnen gaan: een groene tuin, een voortdurend fleurige tuin, een tuin die specifiek vogels en vlinders aantrekt, maar tegelijk ook een tuin die helemaal niet arbeidsintensief hoeft te zijn.

Natuurrijk tuinieren doe je met respect voor natuur en milieu, waar mens, dier en plant zich op hun gemak voelen en in harmonie samen leven.

Floris Flora maakt beplantingsplannen,  voert die uit én doet aan tuinonderhoud. U kunt dus voor het hele ‘groene’ traject bij Floris Flora terecht.

Floris Flora werkt voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt, van kleine tot middelgrote tuinen, voor jong en oud.

Wat klanten van ons vinden

In Bronkhorst woon ik nu een jaar. Mijn tuin had écht onderhoud nodig. Ik zocht en vond Floris Poppe. Hij is aangesloten bij de organisatie https://www.wildeweelde.org/. Vertrouwd; mijn Utrechtse tuinman, die ik bijna 25 jaar had, was ook aangesloten bij Wilde Weelde. Mijn keuze was gemaakt! Harmonie met de natuur en de omgeving staat bij…

Floris is een tuinman die eerst de persoon  en daar dan de planten bij matched. Natuurlijk wel met kennis van zaken. Heel prettig om zo te plannen en bespreken. Verder werkt hij goed door en laat de tuin keurig achter.

Via via zijn wij een paar jaar geleden op het spoor gezet van Floris Poppe. Vanaf het begin klikte het qua inzichten, filosofie en ideeën van hoe een tuin zou moeten zijn. Wij zijn blij met de gedegenheid, vakkennis, adviezen en betrouwbaarheid waarmee Floris onze tuin bijhoudt. Als Floris is geweest kijken we met welgevallen…

Hovenier Floris Poppe heeft een visie op tuinieren die haaks staat op wat de afgelopen decennia gemeengoed is geworden bij veel hoveniers. Veel tuinen zijn  een verlengde geworden van de woning. Veel harde materialen, planten alleen  ter entourage, de loungeruimte en de barbecue staan centraal. Weinig natuur… Floris gaat uit van natuurlijk tuinieren, waarbij planten elkaar…