Beplantingsplan

Beplantingsplan

SERVICE OVERVIEW

Beplanting geeft rust en ontspanning en is een essentieel onderdeel in de tuin. Er wordt vaak gedacht dat beplanting veel tijd in onderhoud kost. Dit is in mijn ogen een misvatting. Met een goed doordacht en duurzaam beplantingplan, en de juist gekozen planten, is het tuinonderhoud relatief onderhoudsvriendelijk. Relatief, dit omdat een tuin altijd wat tijd, aandacht en onderhoud vergt.  Het beplantingsplan bestaat meestal uit een tekening en een uitgewerkte plantlijst, indien u dit wenst. Elke plant heeft zijn eigen biotoop, zijn ideale leefomgeving waar hij optimaal rendeert. In een goed beplantingsplan dient rekening worden gehouden met verschillende factoren o.a.:

  • Bodemomstandigheden
  • Hoeveelheid licht
  • Hoogte en kleuren
  • Verschillende groei- en bloeiwijze
  • Specifieke wensen en voorkeuren klant

Graag werk ik met beplanting die er natuurlijk uit ziet, zijn natuurwaarde en sierwaarde heeft en relatief onderhoudsvriendelijk is. Dit kan een combinatie van uitheemse en inheemse beplanting zijn.

Heeft u graag dat ik u kom helpen met het ontwerpen van een beplantingsplan en evt. het aanleggen hiervan? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.