Onze visie

Floris Flora doet meer dan het reguliere hovenierswerk. Omdat ik begaan ben met de natuur, zal ik in adviesgesprekken altijd mijn ecologische kennis inbrengen. Ik merk vaak dat mensen bang zijn dat ze dat extra werk of extra geld gaat kosten. Maar dat is zeker niet waar. Het is juist andersom: als je de natuur gebruikt in je uitgangspunten, scheelt dat juist arbeid én geld. En dat, terwijl je er wel veel voor terug krijgt!

Een natuurlijk aangelegde tuin is namelijk ook een tuin waar je kunt genieten van de verschillende seizoenen, van fris voorjaarsgroen tot kleurrijke herfsttaferelen. Dieren en insecten zijn je er dankbaar om. Ze vinden er hun voedsel en schuilplek.

Op die manier leg ik graag tuinen aan. Dat kan in zijn geheel, maar het kan ook deels, het kan ook gewoon regulier. Want uiteindelijk bent u de opdrachtgever. De tuin wordt zoals u hem hebben wil.

Ik merk in de adviesgesprekken dat mensen blij zijn met mijn toegevoegde kennis. “Ik wist niet dat dat allemaal ook mogelijk was”, hoor ik vaak als we gezamenlijk op zoek gaan naar het pakket van wensen en eisen. In overleg en in heldere taal ontstaat er vanzelf een advies.

Wat ik overigens ook heel natuurlijk vind, is eerlijk en duidelijk te zijn, dat ik de werkzaamheden op nette en vakkundig wijze aflever en dat ik afspraken nakom.

Ik ben lid van De Wilde Weelde, een vakgroep voor natuurvriendelijke ondernemers in het groen. Wij willen in onze eigen omgeving wat bijdragen aan de biodiversiteit, proberen mét de natuur te tuinieren, in plaats van er tegen.